Načo to je?
Kým ste ho pravdepodobne zvykli hádzať do koša hneď bez toho, aby ste si to ešte raz rozmysleli, premýšľali ste niekedy na čo to je? No, ako sa ukáže, je to vlastne pre veľmi užitočný účel, a nie iba nejaký doplnok pre pizzu. Väčšina ľudí, keď dostane pizzu nadšený sa pustia k jedlu a nikdy nevenovali pozornosť bielej stoličke a pozornosť tejto geniálnej veci. Táto chuť do jedla, by vám tak nechutila, ak by tam tento šetrič pizze nebol. Plastová stolička, nazývaná aj ako „ šetrič pizze“, nie je určená na dekoráciu alebo na udržanie plátkov dohromady, ale v skutočnosti oddeľuje veko pizzovej krabice od vašej chutnej a teplej pizze a tak neskončí váš syr nalepený na hornej strane krabice. Keď krabica navlhne od tepla, pizza ma tendenciu sa dotýkať hornej časti a ľahko sa tam nalepí niečo, na čo máte práve takú chuť. Zhrnutím, pomáha aby sa pizza nedotýkala krabice a vy ste si vychutnali aj váš posledný kúsok.
Svetovo-uznávaný patent. Koho to napadlo ?
Vitale, ktorá mala dve dcéry a manžela, pravdepodobne kupovala veľké pizzy z jednej z mnohých pizzerií v Long Island a stále videli rovnaký problém. Bolovynájdené 10. februára 1983, kedy Carmela Vitale dostala svoj patent vydaný pre tento plast. Najlepšie riešenia sú často tie najjednoduchšie a Vitale vynašla určite aj elegantný a jednoduchý dizajn. Vyrobené z jedného kúsku plastu a podľa patentu je tento šetrič schopný odolávať teplotám až 250 stupňov Celzia. Tento vynález sa stal celosvetovým.
Ale výroba šetričov pizze prináša výdatnú cenovú investíciu. Spoločnosť Conrad, ktorej Vitale predala svoj patent lebo by potrebovala lisovací stroj, výrobný priestor, dopravníkov, roboty, skladovanie, vozíky a ďalšie výrobky nato, aby ho mohla predávať sama. Odhaduje sa, ze minimálna cena investície sa pohybuje do 1 milióna eura.